Αιθέριο Έλαιο Μοσχοκάρυδο – Μοναστηριακές Συνταγές

6,50 

Το Μοσχοκάρυδο προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του φυτού και έχει το γνωστό έντονο άρωμα μπαχαρικού. Είναι άριστο καταπραϋντικό, απαλύνει μυοσκελετικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι καρδιοτονωτικό, τονωτικό του νευρικού συστήματος και αντιμετωπίζει ικανοποιητικά αναπνευστικά και ουροποιητικά προβλήματα.

 

Καθαρό Βάρος: 10ml

 

Σε απόθεμα

Εκτιμώμενη Παράδοση: 3-10 εργάσιμες μέρες Κωδικός προϊόντος: OIL.STM.37 Κατηγορίες: ,

μάθε περισσότερα

Περιγραφή

Το Μοσχοκάρυδο (Nutmeg) είναι η κοινή ονομασία του φυτού Myristica Fragrans.

Το αιθέριο έλαιο του Μοσχοκάρυδου προέρχεται από απόσταξη ατμού των σπόρων του και έχει το γνωστό έντονο άρωμα μπαχαρικού.

Άριστο καταπραϋντικό, απαλύνει μυοσκελετικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων. Στην κινεζική ιατρική συστήνεται για θεραπεία κοιλιακού άλγους και φλεγμονής, όπως και για οιδήματα αρθρώσεων.

Ανακουφίζει από τις κράμπες εμμηνόρροιας.

Είναι αποτελεσματικό για δυσπεψίες, μετεωρισμό, εμετό και διάρροια, βοηθώντας στην αφαίρεση αέρα από το στομάχι και τα έντερα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι καρδιοτονωτικό και αντιμετωπίζει ικανοποιητικά αναπνευστικά προβλήματα. Βελτιώνει την καλή λειτουργία του ουροποιητικού και βοηθά στη διάλυση των λίθων του νεφρού.

Ενισχύει την πνευματική διαύγεια, την ενδυνάμωση και διέγερση του νου και την συγκέντρωση. Είναι αφροδισιακό, ισχυρό τονωτικό του νευρικού συστήματος και ανακουφίζει από μυαλγίες.

Το ξυλώδες άρωμα του μοσχοκάρυδου βοηθά στην απομάκρυνση της κακής αναπνοής. Έχει αντισηπτική φύση και είναι αποτελεσματικό για πονόδοντο και πόνο στα ούλα και γι αυτό προστίθεται σε πολλές οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα.

Ως αντιβακτηριακό και αντισηπτικό, χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά και σαπούνια, που προορίζονται για θαμπό, λιπαρό ή ρυτιδωμένο δέρμα.

Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή λοσιόν ξυρίσματος και κρεμών.

Προσοχή:

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικά, αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ευχάριστα στη χρήση τους. Οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μπορούν να ωφελήσουν τον καθένα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν φάρμακα με σύνεση και προσοχή, ακολουθώντας την προτεινόμενη δοσολογία.

  • Τα αιθέρια έλαια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται, για κατάποση. (εκτός από τα αιθέρια έλαια ρίγανης, θυμαριού, βασιλικού και δυόσμου) και χωρίς την συμβουλή γιατρού 
  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά τους πρώτους 5 μήνες της κύησης.
  • Από άτομα τα οποία πάσχουν από υπέρταση.
  • Από άτομα με σοβαρές νευρικές διαταραχές.
  • Πάνω σε βρέφη (παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους).

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κάποια αιθέρια έλαια (λ.χ. Περγαμόντο, Νεράτζι, Λεμόνι κτλ.) μπορούν να προκαλέσουν δερματική φωτοευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Γενικότερα σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε την έκθεση σε έντονο ήλιο για 4 ώρες μετά την αρωματοθεραπεία (μασάζ).
  • Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται διαλυμένα σε κάποια βάση (π.χ. έλαιο βάσης) όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτα αιθέρια έλαια πάνω στην επιδερμίδα.
  • «Ευπαθείς» ηλικιακές ομάδες (παιδιά και άτομα άνω των 60) πρέπει να χρησιμοποιούν τα αιθέρια έλαια σε μειωμένες αναλογίες.

Καθαρό Βάρος: 10ml

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,01 kg

Δες και αυτά